Oldalak

2013. április 24., szerda

Nappali most

Megint csak Anyum kérésére, helyzetjelentést adok a nappaliról.
A kezdetekhez képest sokat változott, lassan gyűltek a bútorok, és cseréltük le az öröklött darabokat. Tapétáztunk is egy picit, sőt, még festettem is.
De még nem az igazi.... Valószínű sosem lesz az, de még igyekszem javítani az összképen.
Engem legjobban a nagyon csúnya, szürke márványmintás padlószőnyeg zavar. Annyira belerondít az összképbe, hogy még azt a szépet sem tudom élvezni, ami van.
Megvettük már a cserére szánt, legolcsóbb laminált padlót, csak le kellene raknunk... Remélem egyszer sor kerül rá!

Aki kíváncsi az eredeti, beköltözéskori állapotra,itt megnézheti!

És akkor vegyük sorba, mi változott:
                                                            (a képek klikkre nőnek!)


 Ajtóból belépve...
Lefestettem a kék falat, és tapétát cseréltünk. A 3 részes kék kanapé helyére ezt az IKEA Ektorp 3-as sarokgarnitúrát vettük használtan. A kis asztal és a zsúrkocsi kukázás eredménye, az asztalt még fehérre szeretném festeni, kicsit koptatva. A padlótól most tekintsünk el...:S

A naptükör vásárból való, a SIA fotel pedig jelképes összegért került hozzánk, használtan.

 A fekete-arany kristálydíszes csillár akciós volt a Laura Ashley-ben, kihagyhatatlan kategória:))) Ha nem is passzol nagyon ide, otthon tökéletes lesz, és nagyon szeretjük! A tapétaképet hirtelen felindulásból csináltam, mikor még nem volt fent a tapéta. Valamit variálnom kell majd azon a falon, képekkel....

Csendélet.

Nagy fogás volt ez a valódi fa szekrény, persze használtan. Erre cseréltük le a sötétbarna-vörös bútorlap modern tv-szekrényt. Tv-nk amúgy sincs;) A sarokban csupa piacolt holmi, a karosszék fáját majd idővel lecsiszolom, ez a terv!

A képek is bolhapiacról valóak, a szekrény pedig tele szivardobozzal, kukázott és piacos holmikkal. :))) 

Gyereksarok a nappaliban. Itt minden kukázott, az állólámpa lámpaernyője kivételével, amit 90 %-os leértékelésben vettünk, szintén a L.A-ben.


Kis segítségem, éppen stylingol:))))


4 megjegyzés:

  1. Drága kislányom, a nappalit is sikerült meleg, hangulatos hellyé varázsolnod. Egyedül a tapétakép idegen nekem, de a kicsi stylingoló Lilike mindent tarol.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű szép minden! Megkérdezhetem, hogy mikor azt írod, hogy piacos vagy kukázott holmi, azalatt mit értesz? Szívesen elmennék én is olyan piacra, ahol ilyen kincsekre lehet bukkanni! köszönöm!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      A piac az itteni (Trier és környéke)flohmarkt-okat jelenti, a bolhapiacokat szombatonként.
      A kukázás pedig a lomtalanítások alatti begyűjtést jelenti. Itt rendszeresen vannak nagy kipakolások, egész szobabútorzatot is képesek kitenni, de tényleg van itt minden. Másrészt figyelem a helyi apróhirdetéseket, sok "ingyen elvihető" cuccot feltesznek, hogy ne nekik kelljen lehurcolni az utcára lomtalanításkor.
      Ez Németországban nagyon jól működik. Sajnos otthon kevésbé... De az apróhirdetéseket érdemes otthon is böngészni, csak kitartás kell hozzá! ;)

      Törlés